Elektrisk trappklättrare

Hem / Elektrisk trappklättrare

Slit inte ut ryggen när du ska lyfta tunga saker upp och ner för trappor eller höga kanter. Investera istället i en elektrisk trappklättrare. Med en elektrisk trappkärra behöver du inte dra vagnen över hindret. Trappklättraren har nämligen en elmotor som hjälper dig med lyftet. Nedan tipsar vi om fyra återförsäljare av elektriska trappklättrare. De erbjuder flera modeller som passar perfekt att använda för många olika flyttar och transporter.

Micrologistic


Micrologistic erbjuder högkvalitativa elektriska trappklättrare som är mycket enkla att använda och hantera. Deras minsta modeller klarar laster upp till 120 kilo. Dessa maskiner finns också med fällbara och justerbara handtag för maximal flexibilitet. Här finns också en trappklättrare som klarar gods upp till 1 000 kilo. Du hittar också en maskin som är speciellt framtagen för transport av pianon. Vilken modell av elektrisk trappklättrare du behöver beror på arbetets omfattning, vad du ska transportera och lastens tyngd. Micrologistic hjälper dig i valet och hittar en optimal lösning för just din verksamhet.

Kom till Micrologistic

Ahlsell


Upptäck Ahlsells omfattande sortiment av elektriska trappklättrare! Med deras högkvalitativa produkter kan du effektivt hantera tunga laster i trappor och trånga utrymmen. Hos dem hittar du produkter som är både lätta att använda och effektiva för att underlätta ditt arbete i olika miljöer. Med Ahlsell kan du enkelt hitta den perfekta lösningen för dina behov inom trapphantering och transport.

Kom till Ahlsell

Ramirent


Letar du efter pålitliga lösningar för materialhantering och logistik på din arbetsplats? Ramirents omfattande sortiment av trappkärror erbjuder effektiva lösningar för materialhantering och logistik på arbetsplatser av alla slag. Från robusta modeller till avancerade batteridrivna alternativ, Ramirent har verktygen för att effektivisera arbetsflödet och maximera produktiviteten.

Kom till Ramirent

Molico Sweden AB


Molico Sweden AB är en ledande leverantör av elektriska trappklättrare och andra logistikhjälpmedel, som erbjuder effektiva lösningar för hantering av laster i trånga utrymmen och svåra terrängförhållanden. Med olika modeller och kapaciteter erbjuder vi effektiva lösningar för att förenkla hanteringen av laster.

Kom till Molico Sweden AB

Vad är en elektrisk trappklättrare?

Förflyttningar av tungt gods utsätter ryggen men också benen, knäna och armarna för hög belastning. Med en elektrisk trappkärra minskar du risken för förslitningsskador. En elektrisk trappklättrare är en säckkärra eller magasinkärra speciellt utvecklad för tunga flytt och transporter i trappor och över höga kanter. På produkten finns en elektrisk motor som gör hanteringen enkel och smidig. Hos Arbetsmiljöverket kan du läsa mer om riskerna med tung, manuell hantering – utan användning av effektiva hjälpmedel.

Vanliga användningsområden

Vissa väljer att renovera kök själv för att minska kostnaderna som kan uppstå, men kom ihåg att en felmonterad diskmaskin, en feldragen elkabel eller egenlagd vattenledning kan komma att kosta betydligt mer om du inte vet vad du gjort. Om du bara planerar att byta skåp eller ersätta någon av vitvarorna kan det vara bra att ha ett par extra händer att göra tunga luft, eller hålla skåpen på plats medan du kollar vattenpasset eller skruvar fast. Framför allt om du tänkt renovera kök själv bör du vara beredd på att det kan finnas nya oförutsägbara hinder bakom varje skåp eller spis.

Inom vilka branscher behövs en elektrisk trappkärra?

En elektrisk trappklättrare används bland annat av hantverkare och i industrier, detaljhandeln och flyttbranschen. Några branscher som ofta använder dem är:

  • Butiker – för inkommande och utgående varor
  • Flyttfirmor – för bohag i fastigheter utan hiss
  • Kommuner – för godshantering och logistik
  • Fastighetsservice – för exempelvis möbler och vitvaror
  • Mat- och dryckesgrossist – för leveranser till affärer och restauranger.

3 fördelar med elektrisk trappklättrare

En elektrisk trappklättrare hjälper dig inte bara att lyfta tunga föremål på ett ergonomiskt sätt, de kan också ge en ökad lönsamhet då arbetet kan utföras effektivt och säkert. Det finns alltså många fördelar med att använda elektriska trappklättrare. Här listar vi tre fördelar med en elektrisk trappklättrare.

Smidig transport av tunga föremål


Du kan använda den när du ska lyfta till exempel lådor och andra föremål som inte väger så mycket upp och ner för trappor. Den stora vinsten kommer dock vid tunga och skrymmande föremål. Det kan vara allt från kopieringsmaskiner, kassaskåp och vitvaror till pianon, möbler och kaminer. Med en elektrisk trappklättrare blir lyftet ergonomiskt och säkert.

Smart bromssystem


Vad du än ska använda en elektrisk trappkärra till är det viktigt att den ger en fullgod säkerhet för en riktigt trygg transport. Trappkärran ska därför ha ett effektivt bromssystem som du kan aktivera vid behov. En stabil trappklättrare med en säkerhetsbroms ger en säker och stabil transport både upp och ner för trappor.

Flera olika modeller


Elektriska trappklättrare finns i många olika modeller. Fundera över arbetets omfattning. Ska trappkärran användas ofta ska du satsa på en produkt med en kraftfull motor som klarar en hög kapacitet. Vikten på det du ska transportera måste du också ta hänsyn till. Olika trappklättrare klarar nämligen olika tunga laster, från 120 kilo upp till 1 000 kilo.