Här kan du köpa billiga varselkläder

Hem / Varselkläder

Det som gör att billiga varselkläder sticker ut är att man absolut inte får tumma på kvalitén. Det finns nämligen en hel del regler att förhålla sig till. Till sin hjälp finns det vissa certifieringar att hålla utkik efter, som går i god för att plaggen uppfyller alla regler för varselkläder. Här får du mer information om var du kan få tag på snygga varselkläder som dessutom är prisvärda, och vilka bestämmelser som gäller.

Här kan du köpa varselkläder

Du kan välja mellan att köpa varselkläder lite då och då, eller att göra större inköp säsongsvis. Det finns fördelar med båda sätt men frågan är om inte vi föredrar att få allt överstökat på samma gång. Här följer tre e-handlare som säljer prisvärda varselkläder med stretch.

Wexman

Wexman har ett brett utbud av billiga varselkläder med stretch för alla tillfällen. De erbjuder enstaka plagg eller färdiga paket som är säsongsbetonade. Paketen är fördelaktiga om du behöver göra en lite större beställning, då de innehåller ca 18 plagg. Paketen innehåller allt från jacka och tröja, till byxor och underkläder. Styckpriset blir dessutom lägre än om du skulle köpa plaggen styckvis.

Varselkläder hos Wexman

Lindström

Lindström är ett företag som funnits med inom textilindustrin i över 165 år (!). De tar fram produkter och kläder för industrin, hotell och restaurang m.m. Du kan inte bara köpa varselkläder hos detta företag, utan det är också möjligt att låta Lindström sköta tvätt, underhåll och att de byter ut plaggen när det är dags. Läs mer om denna tjänst genom att göra en kostnadsfri behovsbedömning.

Se Lindströms utbud

Lindahls

Familjeföretaget Lindahls Yrkes & Profilkläder har ett stort utbud av varselkläder och här kan du dessutom komplettera plaggen med eget tryck. I deras sortiment återfinner du många av de stora jättarna inom varselkläder så som Blåkläder, Fristads, Mascot Workwear och Projob. Företaget utgår från Emmaboda, så har du vägarna förbi kan du prova arbetskläderna du är intresserad av.

Se Lindahls sortiment

Varseljackor

Varseljackor är ett viktigt plagg som det ställs många krav på. Jackan ska hålla värmen för lite kyliga dagar och stå emot regn och rusk. Det finns en hel del varianter på marknaden och det är främst materialvalet som skiljer sig. Här följer tre butiker med prisvärda jackor.

Bild från Wexman.se

Wexman

Vill du välja mellan varseljackor i klass 3 är Wexman ett bra alternativ. Deras varseljackor finns i vinterutförande, som skaljacka eller i en mjukare softshell-variant. Jackorna är certifierad enligt EN ISO 20471 (Skyddskläder med god synbarhet). Du handlar direkt av Wexman utan några mellanhänder – det är den största anledningen till att priset är så pass lågt.

Varseljackor hos Wexman

Mercus

Mercus är en återförsäljare som säljer branschens mest välkända varumärken. Det tror på mixen av att erbjuda produkterna i en fysisk butik och digitalt. Det visar sig genom deras butiker i Göteborgsområdet (Sisjön & Ringön), Jönköping, Linköping, Malmö och Helsingborg m.m. Handlar du i butik kan du dessutom ta en kopp kaffe medan de fixar med transfertryck. Det är bra kundservice enligt oss.

Se Mercus utbud

Tranemo Workwear

Tranemo Workwear är experter inom säkerhet på arbetet. Det bildades redan på 1930-talet och levererar 700 000 plagg skyddskläder (inkl. varselkläder) till sina kunder varje år. Varseljackorna kännetecknas av genomtänkta detaljer och modern design. De har flera olika varainter och du väljer mellan vinter-, skal-, fleece- och hoodjacka. Dessutom har det en längre modell: varselparkan.

Se Tranemos varseljackor

Varselbyxor

Varselbyxor ska både stå emot slitage och vara sköna att röra sig i under dagen. Vi är dessutom förtjusta i byxor som är förstärka på stället som brukar ge med sig först: knäna. Här följer tre bra webbutiker som säljer billiga varselbyxor.

Bild från Wexman.se

Arbetsskydd Express

Detta är en tillverkare av varselkläder som bland annat säljer sitt eget märke NordWear. Det är arbetskläder som är framtagna med det nordiska klimatet i åtanke och tål tuffa tag. Här hittar du både klass 1 och 2-byxor i en mängd utföranden. Det finns även shorts och vinterbyxor i varselutförande. Byxorna finns i många storlekar.

Kom till Arbetsskydd Express

Wexman

Wexman säljer varselbyxor med stretch som har klass 2-märkning. Här är det stort fokus på funktion. Vad sägs om dubbla sidofickor, förböjda knäfickor, invändig telefonficka och mejselfickor? Helt enkelt allt du behöver för arbetsdagen. Du beställer direkt från Wexman utan fördyrande mellanhänder, så det är ett väldigt prisvärt val.

Se Wexmans varselbyxor

Json

Json är en återförsäljare som slår på stort. De samlar över 10 000 profilprodukter i sortimentet och när det kommer till varselbyxor erbjuder de modeller från Jobman, Fristads, Projob. Du kan smidigt sortera på pris, popularitet eller vilken färg du önskar. De säljer även overaller och hantverkarbyxor i varselutförande.

Besök Jsonhandels.se

Varseltröjor

Varseltröjor kan både användas som ytterplagg eller som ett av många lager. Det är också det varselplagg där materialet skiljer sig mest. Vi föredrar tröjor i klass 3, certifieringen med den högsta synbarheten.

Bild från Wexman.se

Emere

Emere har flera varseltröjor i Klass 3 med reflexer över midja och axlar. De har dessutom en riktigt stilren tröja i Klass 1 som är en lite mörkare variant än ”vanliga” varseltröjor. I deras utbud. Emere säljer endast till företag och har ofta prisvärda plagg i sin kategori för Utförsäljningar. Där säljer de utgående modeller och utställningsexemplar m.m.

Se Emeres utbud

Profeel

Profeel är en återförsäljare som bara arbetar med noga utvalda partners. Här hittar du kvalitetsvarumärken som Projob, Jobman, Regatta Professional och L. Brador för att nämna några. Här tar du del av ett riktigt imponerande utbud till klart överkomliga priser. De erbjuder dessutom fler tjänster/produkter, som stripning, foliering, skyltar m.m.

Besök Profeel.se

Wexman

Hos Wexman har du möjlighet att handla varseltröjor direkt från tillverkaren. Det gör att priset i de flesta fall är lägre än hos deras konkurrenter. De har en Full-Zip Sweatshirt i Klass 3 i storlek S-4XL som är certifierad enligt EN ISO 20471. Ett kvitto på att synligheten är bästa möjliga. Hos dem hittar du även piké samt t-shirt i varselutförande.

Wexmans varseltröjor

Varselvästar

Varselvästar är ett användbart plagg som används ofta på byggarbetsplatser och inom industrin. Det vanligaste är tunna varianter som du använder som ytterlager, men det finns också varmare modeller som kallas för bodywarmers. Dessa är dock oftast inte certifierade.

Bild från Wexman.se

Wexman.se

Wexman har tagit fram varselvästar som har öppningar vid sidorna i midjan. Det gör att du enkelt kommer åt fickorna under västen. Deras varselvästar har certifierats enligt klass 3. De har även värmande bodywarmers i sitt utbud, men dessa mer ”arbetsvästar” och har endast små varselinslag.

Varselvästar hos Wexman

Tryggsaker.se

Tryggsaker är ett “säkerhetsvaruhus” med ett riktigt stort utbud av säkerhetsplagg för främst sjukvården. Men vissa modeller funkar lika bra på arbetsplatsen. Här finns både enkla och rejälare varselvästar med många fickor. Vi uppskattar att det finns en smidig storleksguide på varje produktsida.

Besök Tryggsaker.se

Exakta Store

Exakta Store erbjuder varselvästar som kan tryckas efter dina önskemål. De finns i flera färger sortimentet präglas av modeller från ProJob. Här hittar du också en säkerhetsväst i varselutförande och en hantverksväst certifierat enligt ISO 20471. Det finns med andra ord något för alla behov.

Besök Exaktastore.se

Varselshorts

Varselshorts är ett populärt alternativ på sommaren. Visst tappar man lite ”varselyta” jämfört med byxor i varselutförande, vilket kan göra det svårt att nå upp till klass 3-certifieringen. Samtidigt räcker det med klass 2-certifiering i många lägen.

Bild från Wexman.se

Wexman

Wexman säljer varselshorts som är riktigt bekväma. Detta tack vare flexande midja, stretch och smidiga funktioner. Ett exempel på detta är invändiga telefon- och ID-kortsfickor. I övrigt har shortsen alla väsentligheter som gott om utrymme för verktyg och förstärkningar på utsatta ställen.

Varselshorts hos Wexman

ProfileExpress.se

Detta är en webbshop som erbjuder fri skiss/offert. Om du vill ha tryck på shortsen kan du ange det när du lagt shortsen i varukorgen. Sedan laddar du upp er logo och då får du inom kort ett skissförslag samt prisuppgift i retur. Profile Express utbud erbjuder modeller från ProJob och Jobman.

Besök ProfileExpress.se

Skyddsboden.se

Skyddsboden är experter på arbetskläder, handskar och skor. När de kommer till varselshorts ligger de lågt i pris på modeller från bland annat Blåkläder, Snickers och ProJob. Här finns både varselshorts, piratbyxor och hantverksshorts med många fickor. Leveransen tar 2–6 arbetsdagar.

Besök Skyddsboden.se

Vanliga frågor

Vad är varselkläder?

Varselkläder är arbetskläder som syns på långt håll. De har hög synbarhet och är tillverkade i fluorescerande material som sticker ut, även i svåra väderförhållanden som dimma och mörker. Tyget reflekterar även ljus från exempelvis bilar eller strålkastare. Kläderna är en säkerhetsåtgärd och syftar till att göra kollegor eller förbipasserande uppmärksammade på din position. De används bland annat på byggarbetsplatser, trafikarbetsplatser och flygplatser.

Finns det krav på varselkläder?

Ja, det finns flera krav på varselkläder. Vi tar vägarbetsplatser som ett exempel på hur det kan se ut. Där utgår man från normen EN ISO 20471 som säger att alla som vistas vid en vägarbetsplats ska bära varselkläder som uppfyller EN ISO 471 klass 3 och vara CE-märkt. Vid förhållanden med dålig sikt ska byxor med extra reflex runt benet användas. Det finns dessutom extra krav på dig som är vakt på arbetsplatsen. Läs mer hos Trafikverket under fliken Varselkläder. Detta är exempel från en bransch, sedan finns det andra bestämmelser i andra branscher.

Vad är bra att tänka över innan köp?

Tänk på att anpassa ditt inköp av varsel- och skyddskläder efter de krav på säkerhetsnivå, bekvämlighet och rörlighet som finns på din arbetsplats eller inom din bransch. Det kan komma till ett läge där man får rucka lite på bekvämligheten för att uppfylla kraven etc. Läs mer om saker som är bra att tänka på innan du slår till i Arbetsmiljöverkets artikel om skyddskläder.

Vad innebär olika ”varselkläder-klasser”?

Klasserna visar tydligt hur mycket tyg/material som är flourescerande. Klasserna utgår från EN ISO 20471 och det finns 3 olika klasser. Klass 1 är lägst medan klass 3 har högsta möjliga synbarhet.

Klass 1

Krav på minst 0,14 m² fluorescerande material och 0,10 m² material som är reflekterande.

Klass 2

Krav på minst 0,5 m² fluorescerande material och 0,13 m² material som är reflekterande.

Klass 3

Krav på minst 0,8 m² fluorescerande material och 0,2 m² material som är reflekterande.