Arbetskläder för hantverkare

Hem / Arbetskläder

Att ha rätt arbetskläder är avgörande för hantverkare som dagligen utsätts för fysiska påfrestningar och varierande väderförhållanden. Rätt klädsel kan inte bara öka komforten utan också säkerheten och effektiviteten i arbetet. I denna artikel går vi igenom olika typer av arbetskläder och deras betydelse för hantverkare.

Olika typer av arbetskläder

Hantverkare har olika behov beroende på sitt yrke och arbetsmiljö. Arbetskläder är designade för att möta dessa behov genom att erbjuda skydd, komfort och funktionalitet. Nedan följer en genomgång av de vanligaste typerna av arbetskläder som hantverkare använder.

Arbetsskor

Skor för hantverkare är ofta utrustade med stålhätta. Det innebär att skorna har en platta av metall som skyddar fötterna mot tunga föremål. Enligt arbetsmiljöverket är det ett krav på många arbetsplatser att använda skor med stålhätta. Vissa arbetsskor kan också ha spikskydd, bra dämpning för minskad belsastnignoch halkskydd.

Tröjor och jackor

Tröjor för hantverkare är ofta tillverkade av slitstarka material som kan motstå rivningar och slitage. De kan vara fodrade för att värma vid utomhusarbete under vintern eller tillverkade av material som andas för varma dagar. Många arbetströjor har även förstärkta sömmar och extra fickor. Reflexer och färger som syns väl används ofta. Varselkläder och jackor är ett exempel.

Arbetsbyxor

Byxor för hantverkare har ofta många fickor som kan hålla olika skruvar, spikar och andre verktyg. Dessutom är arbetsbyxor ofta väldigt hållbara. Knäskydd är vanligt och extra viktigt för golvslipare eller mattläggare. Till sommaren finns såklart shorts med samma funktioner.

Arbetskläder med eget tryck

Arbetskläder med tryck är vanligt inom byggbranschen. Både för företaget och alla medarbetare för att representera och visa för vilka företag man jobbar men även i marknadsföringssyfte. Profilkläder delas även ut gratis för att stärka varumärket.

Anderzson of Sweden

Anderzson of Sweden utmärker sig i branschen för arbetskläder med eget tryck genom att erbjuda företagsspecifika, anpassningsbara klädlösningar. Deras specialitet ligger i att skapa arbetskläder som inte bara är praktiska och hållbara, men som också bär ett unikt tryck.

Prendo

Prendo står ut på marknaden för arbetskläder med tryck genom att erbjuda elegant designade kläder som kombinerar komfort med professionalitet. Deras arbetskläder med tryck är inte bara praktiska för dagligt bruk, men erbjuder även möjlighet för företag att förstärka sitt varumärke.

Wexman

Wexman.se är en framstående leverantör inom arbetskläder med eget tryck och profilkläder, där företag och privatpersoner kan hitta ett omfattande utbud av produkter som kombinerar både kvalitet och prisvärdhet.

Spännremmar med eget tryck

Spännremmar med tryck är inte bara praktiska verktyg för att säkra laster, utan de erbjuder också, precis som arbetskläder med eget tryck, en utmärkt möjlighet för företag att marknadsföra sitt varumärke. Genom att ha sitt företagsnamn, logotyp eller annan design tryckt på remmarna blir de även en rullande reklampelare.


Vem ska betala för dina arbetskläder?

Om du behöver arbetskläder ligger det nästan alltid på din arbetsgivare att förse dig med dessa. Om något undantag skulle finnas kan du läsa om det i anställningsavtalet. Det är också arbetsgivaren som ansvarar för att rätt typ av arbetskläder används. Om du inte blir erbjuden kläder eller om skorna inte har stålhätta bör du meddelande din chef om att det måste erbjudas. Om du ändå inte får rätt utrustning kan du anmäla det till arbetsmiljöverket.

© 2022 byggsajten.se | Alla rättigheter förbehållna.