Attefallshus

Hem / Attefallshus

Attefallshus är komplementhus till ditt befintliga hem, med en totalyta på 25 kvadratmeter. Du kan få hem ett både som byggsats och som nyckelfärdigt attefallshus levererat direkt till din tomt.

Nyckelfärdigt attefallshus

Du kan få hem ett attefallshus färdigt, med tak, dörrar, fönster och med el och rör färdigdragna redo att anslutas. På så sätt kan du nyttja din tillbyggnad direkt så snart det står redo på plats. Du hittar olika modeller för attefallshus hos exempelvis Modulhus.se eller Byggmax.

Montera byggsats

Skulle du vara ute efter ett prisvänligare alternativ har du möjlighet att köpa byggsatser till attefallshus och montera ihop på egen hand. Med färdiga delar att sätta ihop blir det såklart enklare än andra husbyggen men det kräver fortfarande en hel del skicklighet. Även för de händiga rekommenderas nyckelfärdiga attefallshus om man inte har tidigare erfarenhet av att bygga hus.


Container för avfallssortering & lagerhantering

Vid byggandet av ett attefallshus kan man överväga att köpa container eller hyra en container för olika ändamål. Container används inte bara för frakt, utan kan också vara praktiska vid avfallssortering och lagerhantering under byggprocessen. Det finns olika typer av containers tillgängliga för uthyrning, och kostnaderna varierar beroende på storlek och tid. Att köpa en container ger långsiktiga fördelar med återanvändning. Valet mellan att köpa eller hyra beror på projektets omfattning, budget och långsiktiga planer. Det är klokt att överväga dessa faktorer noggrant innan man beslutar sig.

Innan du börjar – regler för attefallshus

Lagar och regler för attefallshus är desamma som när du bygger förråd eller bastu. Det behövs inte alltid bygglov, men du behöver anmäla ditt bygge till byggnadsnämnden och invänta ett godkännande innan du börjar. Alla byggen har dock undantag, även attefallshus. Läs mer om lagar och regler för attefallshus på Attefallshusinfo.com.

Attefallshus nära tomtgräns

Notera att om du tänkt bygga attefallshus nära tomtgräns behövs grannarnas godkännande om det är inom 4,5 meter från deras tomt. Om du bygger attefallshus nära en tomtgräns där ingen bor kan det fortfarande vara kommunägt, varav kommunen ansvarar för att ge godkännande.

Beställa attefallshus

När du vill beställa attefallshus kontaktar du din önskade leverantör, så kommer du i de flesta fall erbjudas konsultering för att hitta vilket attefallshus som passar dig och din tomt. Därefter får du en offert och kommer fram till leverans för huset innan avtal signeras.

Söka bygglov

Bygglov ser olika ut i alla kommuner. När du ska söka bygglov hör du av dig till din motsvarande kommun med planritningar och specifikationer för bygget och kan behöva vänta ett tag på beslut. Du kan även börja med att söka ett förhandsbesked, som är för att ge besked om dina planer ens är möjliga, därefter söka bygglov för att få ett officiellt godkännande. När bygglov ansöks meddelas grannar i omgivningen för invändningar, så innan du söker bygglov kan det vara effektivt att diskutera det med grannarna först så att du minskar risk för nekat bygglov och måste söka igen.

Är det läge för en större renoveringsinsats?

Behöver du hjälp med totalentreprenad i Stockholm? Totalentreprenad innebär att en entreprenör tar helhetsansvaret för både design, materialval och utförandet av takbytet eller reparationen. Detta ger byggherren en enda kontaktpunkt och ofta större förutsägbarhet när det gäller kostnader och tidsramar. Att välja totalentreprenad kan vara särskilt fördelaktigt när man vill ha en smidig process utan att behöva koordinera flera olika aktörer. Klicka på länken för mer information!