Arbetskläder för dam

Hem / Damarbetskläder

Arbetskläder är en viktig del av arbetsmiljön och med rätt kläder kan man både öka säkerheten och trivseln på arbetsplatsen. För kvinnor är det extra viktigt med bra arbetskläder, eftersom många av plaggen som finns att tillgå är framtagna för män. Det visar sig ofta i passformen och utformningen av plaggen. Vi har sammanställt en guide över arbetskläder för dam, för att underlätta valet av funktionella kläder som passar just dig.

Var kan jag köpa arbetskläder för dam?

Om du letar efter arbetskläder för dam är Wexman ett bra alternativ. De har både varselkläder och mer stilrena plagg i sitt sortiment. Deras passformer är moderna och uppskattade av många kvinnor. Plaggen kommer med flera uppskattade funktioner, så som ID-kort- och telefonfickor och förstärkta partier på utsatta ställen. Dessutom är plaggen slitstarka tack vare genomtänkta materialval.

Vad är fördelarna med dam-arbetskläder?

Att använda dam-arbetskläder har många fördelar. För det första är de speciellt utformade för kvinnor, vilket garanterar en bättre passform och mer bekvämlighet under arbetsdagen. En annan fördel med arbetskläder överlag är att de skyddar mot skador och smuts. Kläderna är oftast tillverkade av högkvalitativa material som är tåliga och står emot slitage, vilket gör att de håller länge.

Arbetskläder är också utformade för att möta olika yrkesmässiga krav. Till exempel kan en byggarbetare behöva kläder med förstärkt knäskydd, medan en sjuksköterska behöver kläder med bra ventilation. Oavsett vilket yrke man har finns det arbetskläder som uppfyller de specifika kraven. Ibland krävs det skyddskläder. Det skriver Arbetsmiljöverket mer om.

Matnyttig guide om arbetskläder

Om du vill läsa en informativ guide om arbetskläder så har fackförbundet Kommunal tagit fram just det, med fokus på:

  • Vem som ska ha arbetskläder
  • Undantag
  • Varför det är viktigt
  • Tvätt av arbetskläder

Kom till Kommunals guide som är mest inriktad på vård och omsorg.

Skillnad mellan herr och dam-arbetskläder?

Skillnaden mellan herr- och dam-arbetskläder ligger huvudsakligen i passformen. Herrkläderna är vanligtvis designade för en bredare och kraftfullare kroppstyp jämfört med kvinnornas plagg.

Utöver detta kan det också finnas skillnader i designen. Herrarnas plagg tenderar att vara mer neutrala men det finns gott om exempel på när motsatsen råder. Det är viktigt att välja rätt arbetskläder baserat på passform och funktion för att ge bästa möjliga skydd och komfort på arbetsplatsen.