Magasinkärra/pirra

Hem / Magasinkärra/pirra

Underlätta förflyttning av mindre föremål med en praktisk magsinkärra, pirra eller säckkärra. Den smarta vagnen som hjälper dig med tunga lyft och transporter kan faktiskt kallas för just magsinkärra, pirra eller säckkärra. Tre namn på en och samma smarta produkt! Läs mer om flera olika kärror för många olika ändamål.

Vad är en pirra?

För att enkelt förklara vad en pirra är, kan man säga att det är en L-formad kärra med två däck. Lastytan på kärran är ofta fällbar. Pirran kan användas för förflyttningar av gods såsom bagage, säckar och lådor. På kärran finns ett handtag för enkel och ergonomisk hantering.

Hos Micrologistic finns flera modeller av magasinkärra för olika behov och ändamål. De erbjuder mångsidiga pirror i stabilt stål och lätt aluminium. Hjulen är antingen lufthjul eller punkteringsfria hjul. Kapaciteten skiljer sig också åt mellan de olika kärrorna. Vilken kärra som passar bäst i din verksamhet beror på vad som ska transporteras, hur och var. Behöver du hjälp att hitta rätt produkt kan du få personlig rådgivning av Micrologistic. De har både kunskap och erfarenhet inom branschen och kan svara på alla dina frågor.

Säckkärra – Funktion & användning

En säckkärra skjuter du i regel framför dig med lasten stående på lastflaket och lutande mot ramen. Användningsområdena är många. En säckkärra är ett smidigt och praktiskt hjälpmedel i alla verksamheter där olika tunga föremål ska förflyttas. Säckkärror används till exempel i industrier, lager och butiker men också på byggarbetsplatser och av flyttfirmor. Även för privat bruk kan en säckkärra vara mycket användbar, till exempel om du har köpt ett nytt kylskåp eller en ny spis till köket.

Olika typer av pirror – 3 exempel

Att pirror är mycket användbara har vi redan fastställt och också att det finns många olika modeller av kärran. Vilken pirra ska man då välja? Det beror helt enkelt på hur du ska använda den, till exempel vilken typ av tippfunktion du behöver och vilken lastkapacitet den ska klara.

Hopfällbar magasinkärra


En hopfällbar magasinkärra är ett bra alternativ när du ska transportera föremål mellan olika platser och snabbt och smidigt vill kunna ta kärran med dig i bilen. En hopfällbar kärra hjälper dig alltså med alla tunga lyft samtidigt som du enkelt kan ta den med dig. En annan fördel är att den tar minimal plats när den inte används. Du kan enkelt få plats med den i ett förråd eller garage.

Modulkärra


En modulkärra kan anpassas efter olika användningsområden genom att olika delar kopplas på eller av. Det innebär att kärran kan bli större, mindre, högre och anpassad efter specifika utrymmen och laster. Ett exempel på en mycket populär modulkärra inom industrier och på verkstäder är däckkärran som smidigt kan transportera upp till åtta däck. En annan användbar kärra är höggodskärran som passar perfekt till bland annat förflyttningar av värmepumpar och kylskåp.

Elektrisk pirra


Med hjälp av en pirra kan du alltså förflytta föremål enkelt och smidigt från en plats till en annan. Men om sträckan är lång eller om underlaget lutar uppför eller nedför kan det ändå bli jobbigt. Överväg i så fall att investera i en elektrisk pirra. Den drivs med ett batteri och kostar därför något mer än andra pirror men för att slippa belasta armar och rygg kan det vara ett mycket bra alternativ. Särskilt om du ska förflytta saker över stora avstånd varje dag.