Köpa magasinkärra - Butiker och information

Hem / Magasinkärra/pirra

En magasinkärra, pirra eller säckkärra, som det också kallas används för att lyfta och flytta tunga föremål. I den här artikeln listar vi återföräljaren och informerar om hur du använder kärran på ett säkert sätt.

Fortsättningsvis i artikeln kommer vi att variera och använda magasinkärra, pirra och säckkärra som synonymer.

Micrologistic


Hos Micrologistic finns flera modeller av magasinkärra för olika behov och ändamål. De erbjuder mångsidiga pirror i stabilt stål och lätt aluminium. Hjulen är antingen lufthjul eller punkteringsfria hjul. Kapaciteten skiljer sig också åt mellan de olika kärrorna. Vilken kärra som passar bäst i din verksamhet beror på vad som ska transporteras, hur och var.

Kom till Micrologistic

PK-Produkter


Upptäck det mångsidiga utbudet av transportkärra från PK Produkter. Oavsett om du behöver en smidig hopfällbar kärra för bilen eller en robust magasinskärra för lagerarbetet, finns det något för alla behov här. Deras produkter är designade för att passa olika verksamheter och krav, med imponerande kapacitet på upp till 350 kg.

Kom till PK-Produkter

Granngården


Hos Granngården hos granngården finns magasinkärror som passar privatpersoner. Den kan används för att underlättar arbetet i trädgården genom att flytta tunga säckar jord eller för att ta emot tunga leveranser.

Kom till Granngården

Runelandhs


Runelandhs tillverkare och säljer smidiga magasinkärror med luftgummihjul som passar perfekt för industri- och lagermiljöer. Med en robust rörkonstruktion och en imponerande transportkapacitet är dessa kärror idealiska för att hantera olika typer av laster.

Kom till Runelandhs

AJ Produkter


Förenkla hanteringen av mindre gods på arbetsplatsen med AJ-Produkters mångsidiga utbud av pirror, säckkärror och magasinkärror. De säljer ett kompakta kärror som gör det enkelt att flytta material och varor utan att behöva bära dem för hand. Deras produkter inkluderar allt från robusta magasinkärror med mjuka luftgummihjul till säckkärror med Easy-Tip-funktion för smidigare hantering.

Kom till AJ Produkter

Vad är en pirra?

För att enkelt förklara vad en pirra är, kan man säga att det är en L-formad kärra med två däck. Lastytan på kärran är ofta fällbar. Pirran kan användas för förflyttningar av gods såsom bagage, säckar och lådor. På kärran finns ett handtag för enkel och ergonomisk hantering.

Säckkärra – Funktion & användning

En säckkärra skjuter du i regel framför dig med lasten stående på lastflaket och lutande mot ramen. Användningsområdena är många. Det är ett smidigt och praktiskt hjälpmedel i alla verksamheter där olika tunga föremål ska förflyttas. Säckkärror används till exempel i industrier, lager och butiker men också på byggarbetsplatser och av flyttfirmor. Även för privat bruk kan en säckkärra vara mycket användbar, till exempel om du har köpt ett nytt kylskåp eller en ny spis till köket.

Olika typer av pirror – 3 exempel

Att pirror är mycket användbara har vi redan fastställt och också att det finns många olika modeller av kärran. Vilken pirra ska man då välja? Det beror helt enkelt på hur du ska använda den, till exempel vilken typ av tippfunktion du behöver och vilken lastkapacitet den ska klara.

Hopfällbar magasinkärra


En hopfällbar magasinkärra är ett bra alternativ när du ska transportera föremål mellan olika platser och snabbt och smidigt vill kunna ta kärran med dig i bilen.

Modulkärra


Det finns olika moduler som underlättar vid förflyttning av specifika föremål. Däckkärror, mattkärror och höglyftarkärror är anpassade för att transportera otympliga föremål på ett enkelt sätt.

Elektrisk pirra


Eletrisk pirra kallas egentligen elektrisk trappklättrare. Den har samma funktion som en helt vanlig pirra men underlättar vid trappor och höga kanter genom att själv lyfta lasten.

Säker hantering vid tunga lyft

Säkerhet är av yttersta vikt vid användning av pirra för hantering och förflyttning av laster. Genom att följa riktlinjerna för belastningsergonomi och undvika tunga lyft minskar risken för arbetsskador och belastningsskador. För att säkerställa en trygg arbetsmiljö är det också viktigt att utbilda personalen i korrekt användning av pirran och att regelbundet genomföra underhåll och säkerhetskontroller av utrustningen. Läs mer om tunga lyft hos Prevent.