Magasinkärra/pirra

Hem / Magasinkärra/pirra

Underlätta förflyttning av mindre föremål med en praktisk magsinkärra, pirra eller säckkärra. Dessa robusta och mångsidiga verktyg gör det möjligt att enkelt flytta varor, material och utrustning över kortare eller längre sträckor med minimal ansträngning. För att hjälpa dig hitta den perfekta magasinkärran för dina behov, tipsar vi här om fem pålitliga återförsäljare som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa produkter.

Micrologistic


Hos Micrologistic finns flera modeller av magasinkärra för olika behov och ändamål. De erbjuder mångsidiga pirror i stabilt stål och lätt aluminium. Hjulen är antingen lufthjul eller punkteringsfria hjul. Kapaciteten skiljer sig också åt mellan de olika kärrorna. Vilken kärra som passar bäst i din verksamhet beror på vad som ska transporteras, hur och var. Behöver du hjälp att hitta rätt produkt kan du få personlig rådgivning av Micrologistic. De har både kunskap och erfarenhet inom branschen och kan svara på alla dina frågor.

Kom till Micrologistic

PK-Produkter


Upptäck det mångsidiga utbudet av transportkärra från PK Produkter. Oavsett om du behöver en smidig hopfällbar kärra för bilen eller en robust magasinskärra för lagerarbetet, finns det något för alla behov här. Deras produkter är designade för att passa olika verksamheter och krav, med imponerande kapacitet på upp till 350 kg. Utforska det breda utbudet och investera i en pålitlig lösning för alla dina transportbehov!

Kom till PK-Produkter

Granngården


Hos Granngården finner du ett mångsidigt utbud av magasinkärror, transportkärror och säckkärror som effektivt underlättar din arbetsdag. Oavsett om du är en trädgårdsentusiast som behöver flytta tunga säckar jord eller en logistikexpert som hanterar leveranser, så har deden optimala lösningen för dig. Med användarvänlig design och robust konstruktion är deras produkter redo att möta alla utmaningar du står inför. Upptäck Granngårdens sortiment online!

Kom till Granngården

Runelandhs


Runelandhs erbjuder ett brett sortiment av högkvalitativa magasinkärror med luftgummihjul som passar perfekt för industri- och lagermiljöer. Med en robust rörkonstruktion och en imponerande transportkapacitet är dessa kärror idealiska för att hantera olika typer av laster. De breda luftgummihjulen gör att kärrorna är lätta att manövrera även på ojämn mark, vilket ökar användbarheten och effektiviteten.

Kom till Runelandhs

AJ Produkter


Förenkla hanteringen av mindre gods på arbetsplatsen med AJ-Produkters mångsidiga utbud av pirror, säckkärror och magasinkärror. De erbjuder ett brett sortiment av kompakta transportmedel som gör det enkelt att flytta material och varor utan att behöva bära dem för hand. Deras produkter inkluderar allt från robusta magasinkärror med mjuka luftgummihjul till säckkärror med Easy-Tip-funktion för smidigare hantering.

Kom till AJ Produkter

Vad är en pirra?

För att enkelt förklara vad en pirra är, kan man säga att det är en L-formad kärra med två däck. Lastytan på kärran är ofta fällbar. Pirran kan användas för förflyttningar av gods såsom bagage, säckar och lådor. På kärran finns ett handtag för enkel och ergonomisk hantering.

Säckkärra – Funktion & användning

En säckkärra skjuter du i regel framför dig med lasten stående på lastflaket och lutande mot ramen. Användningsområdena är många. Det är ett smidigt och praktiskt hjälpmedel i alla verksamheter där olika tunga föremål ska förflyttas. Säckkärror används till exempel i industrier, lager och butiker men också på byggarbetsplatser och av flyttfirmor. Även för privat bruk kan en säckkärra vara mycket användbar, till exempel om du har köpt ett nytt kylskåp eller en ny spis till köket.

Olika typer av pirror – 3 exempel

Att pirror är mycket användbara har vi redan fastställt och också att det finns många olika modeller av kärran. Vilken pirra ska man då välja? Det beror helt enkelt på hur du ska använda den, till exempel vilken typ av tippfunktion du behöver och vilken lastkapacitet den ska klara.

Hopfällbar magasinkärra


En hopfällbar magasinkärra är ett bra alternativ när du ska transportera föremål mellan olika platser och snabbt och smidigt vill kunna ta kärran med dig i bilen. En hopfällbar kärra hjälper dig alltså med alla tunga lyft samtidigt som du enkelt kan ta den med dig. En annan fördel är att den tar minimal plats när den inte används. Du kan enkelt få plats med den i ett förråd eller garage.

Modulkärra


En modulkärra kan anpassas efter olika användningsområden genom att olika delar kopplas på eller av. Det innebär att den kan bli större, mindre, högre och anpassad efter specifika utrymmen och laster. Ett exempel på en mycket populär modell inom industrier och på verkstäder är däckkärran som smidigt kan transportera upp till åtta däck. En annan användbar modell är höggodskärran som passar perfekt till bland annat förflyttningar av värmepumpar och kylskåp.

Elektrisk pirra


Med hjälp av en pirra kan du alltså förflytta föremål enkelt och smidigt från en plats till en annan. Men om sträckan är lång eller om underlaget lutar uppför eller nedför kan det ändå bli jobbigt. Överväg i så fall att investera i en elektrisk pirra. Den drivs med ett batteri och kostar därför något mer än andra pirror men för att slippa belasta armar och rygg kan det vara ett mycket bra alternativ. Särskilt om du ska förflytta saker över stora avstånd varje dag.

Säker hantering vid tunga lyft

Säkerhet är av yttersta vikt vid användning av pirra för hantering och förflyttning av laster. Genom att följa riktlinjerna för belastningsergonomi och undvika tunga lyft minskar risken för arbetsskador och belastningsskador. För att säkerställa en trygg arbetsmiljö är det också viktigt att utbilda personalen i korrekt användning av pirran och att regelbundet genomföra underhåll och säkerhetskontroller av utrustningen. Läs mer om tunga lyft hos Prevent.