Lägesställare Svetsning

Hem / Lägesställare

En lägesställare är en mekanisk apparat som används för att mäta eller ställa in en exakt position på en maskin eller annan komponent. De är ofta en del av ett regleringssystem och används för att justera och förbättra prestandan hos ett system.

Lägesställaren är ett måste för system som kräver hög noggrannhet, såsom medicinsk utrustning, processkontroll eller robotstyrning. De kan hjälpa till att öka produktiviteten genom att minska antalet manuella inställningar och förbättra precisionen och konsistensen.

Köp lägesställare på nätet

Axson.se erbjuder ett brett utbud av lägesställare för svetsning. De har ett stort urval av magnetiska, mekaniska och elektriska modeller som är lätta att installera och håller din svetsning säker och konsekvent. I deras utbud finner du produkter anpassade för både manuella och automatiserade svetsningsprocesser. Produkterna är konstruerade för att uppfylla de högsta kraven för kvalitet, prestanda och säkerhet. Har du frågor eller funderingar kring din beställning av lägesställare, kan du alltid vända dig till Axson för expertrådgivning.

Olika modeller

Det finns olika modeller av lägesställare som kan användas vid olika tillämpningar. Nedan kan du läsa mer om tre av de vanligaste modellerna.

Magnetiska lägesställare


Magnetiska lägesställare är utformade för att hålla komponenter på exakt position under en svetsningsprocess och förhindra att de flyttar eller skadas. De fungerar genom att använda permanenta magneter som skapar ett starkt magnetfält runt komponenterna som ska svetsas. Detta magnetfält håller komponenterna på plats under hela svetsningsprocessen, tillhandahåller en hög nivå av noggrannhet och garanterar att svetsningen är säker och konsekvent. Utöver manuella och automatiserade svetsprocesser, kan de också användas för att hålla komponenter i positioner som är svåra att svetsa, såsom komponenter som inte har tillräckligt med vinkel.

Mekaniska lägesställare


Mekaniska lägesställare använder mekaniska enheter som clamps för att hålla komponenter på exakt position under svetsprocessen. Dessa clamps är konstruerade för att ge komponenterna stark, säker och stadigt stöd samtidigt som de förhindrar att komponenterna flyttas eller skadas. De är därför idealiska för situationer där det är viktigt att säkerställa att komponenternas position inte påverkas av vibrationer eller temperaturskiftningar.

Elektriska lägesställare


Elektriska lägesställare är en av de mest innovativa lösningarna för svetsningsindustrin. De har utformats för att hålla komponenter på exakt position under svetsningsprocessen. De fungerar genom att använda en elektrisk magnet för att skapa ett starkt magnetfält runt komponenterna som ska svetsas. Detta magnetfält håller komponenterna på plats under hela svetsningsprocessen, tillhandahåller en hög nivå av noggrannhet och garanterar att svetsningen är säker och konsekvent.

Lägesställare – Pris

Priset för mekaniska lägesställare ligger mellan 500 och 1000 kronor, medan elektriska lägesställare kan vara dyrare och kan kosta upp till 5000 kronor. Priset för installationskomponenter och andra tillbehör måste också tas med i beräkningen. Det är viktigt att välja rätt lägesställare för ditt projekt, eftersom det är avgörande för att säkerställa att svetsningen är säker och konsekvent.

Hur används en lägesställare inom svetsning?

Inom svetsning används lägesställare för att hålla komponenter på exakt rätt position under svetsprocessen. Genom att använda en lägesställare kan man försäkra att komponenterna får tillräckligt med värme för att kunna svetsas på rätt väg och att de alltid sätts på samma exakta position. Enheten kan också hjälpa till att säkra att svetsningen är ansluten med rätt polaritet och att alla delar kommer att sitta på samma höjd. Genom att använda en lägesställare för svetsning kan man även hålla schaktet fritt från föremål som kan orsaka skador på svetsningen.

Använd rätt skyddsutrustning vid svetsarbeten

För att säkerställa säkerhetsåtgärder vid svetsning är det viktigt att välja rätt skyddsutrustning och följa alla säkerhetsföreskrifter som är relevanta för projektet. Personalskyddsutrustning som skyddshandskar, skyddsglasögon och skyddskläder är nödvändiga för att skydda mot låga temperaturer, strålning och andra risker som kan uppstå vid svetsning. Hos Wexman.se kan du hitta arbetskläder online – så som handskar, skor och annan lämplig skyddsutrustning som passar vid svetsarbeten.

Vill du veta mer om skyddsutrustning och säkerhet vid svetsarbeten kan du besöka Arbetsmiljova.se som skriver en informativ artikel om just detta ämnet.