Arbetskläder för hantverkare

Hem / Arbetskläder

Som hantverkare är dina kläder mer än bara tyg – de är ditt skydd, din rörlighet och din arbetskamrat. Att ha rätt plagg på sig kan vara skillnaden mellan en bra dag och en tuff utmaning. Det handlar inte bara om komfort, utan om att skapa de bästa förutsättningarna för säkerhet och effektivitet, oavsett om det är solsken, regn eller kyla. I den här guiden dyker vi in i världen av moderna arbetskläder för hantverkare och visar hur de kan förbättra din arbetsdag på sätt du kanske inte ens visste var möjliga.

Olika typer av arbetskläder

Hantverkare har olika behov beroende på sitt yrke och arbetsmiljö. Arbetskläder är designade för att möta dessa behov genom att erbjuda skydd, komfort och funktionalitet. Nedan följer en genomgång av de vanligaste typerna av arbetskläder som hantverkare använder.

Wexman Workwear® erbjuder ett omfattande sortiment av arbetskläder inom alla nedan kategorier, som kombinerar funktion, hållbarhet och stil. Deras arbetskläder är förstärkta på utsatta ställen för ökad livslängd, flexibla och bekväma passformer samt har en smart design för optimal rörlighet och säkerhet i arbetet. Genom fokus på kvalitet och prisvärdhet gör Wexman det lätt för kunder att hitta arbetskläder som inte bara skyddar, utan också ger långvarigt värde i deras dagliga arbete.

Arbetsskor

Skor för hantverkare är ofta utrustade med stålhätta. Det innebär att skorna har en platta av metall som skyddar fötterna mot tunga föremål. Enligt arbetsmiljöverket är det ett krav på många arbetsplatser att använda skor med stålhätta. Vissa arbetsskor kan också ha spikskydd, bra dämpning för minskad belsastnignoch halkskydd.

Tröjor och jackor

Tröjor för hantverkare är ofta tillverkade av slitstarka material som kan motstå rivningar och slitage. De kan vara fodrade för att värma vid utomhusarbete under vintern eller tillverkade av material som andas för varma dagar. Många arbetströjor har även förstärkta sömmar och extra fickor. Reflexer och färger som syns väl används ofta. Varselkläder och jackor är ett exempel.

Arbetsbyxor

Byxor för hantverkare har ofta många fickor som kan hålla olika skruvar, spikar och andre verktyg. Dessutom är arbetsbyxor ofta väldigt hållbara. Knäskydd är vanligt och extra viktigt för golvslipare eller mattläggare. Till sommaren finns såklart shorts med samma funktioner.

Arbetskläder med eget tryck

Arbetskläder med tryck är vanligt inom byggbranschen. Både för företaget och alla medarbetare för att representera och visa för vilka företag man jobbar men även i marknadsföringssyfte. Profilkläder delas även ut gratis för att stärka varumärket.

Anderzson of Sweden

Anderzson of Sweden utmärker sig i branschen för arbetskläder med eget tryck genom att erbjuda företagsspecifika, anpassningsbara klädlösningar. Deras specialitet ligger i att skapa arbetskläder som inte bara är praktiska och hållbara, men som också bär ett unikt tryck.

Prendo

Prendo står ut på marknaden för arbetskläder med tryck genom att erbjuda elegant designade kläder som kombinerar komfort med professionalitet. Deras arbetskläder med tryck är inte bara praktiska för dagligt bruk, men erbjuder även möjlighet för företag att förstärka sitt varumärke.

Wexman

Wexman.se är en framstående leverantör inom arbetskläder med eget tryck och profilkläder, där företag och privatpersoner kan hitta ett omfattande utbud av produkter som kombinerar både kvalitet och prisvärdhet.

Spännremmar med eget tryck

Spännremmar med tryck är inte bara praktiska verktyg för att säkra laster, utan de erbjuder också, precis som arbetskläder med eget tryck, en utmärkt möjlighet för företag att marknadsföra sitt varumärke. Genom att ha sitt företagsnamn, logotyp eller annan design tryckt på remmarna blir de även en rullande reklampelare.


Vem ska betala för dina arbetskläder?

Om du behöver arbetskläder ligger det nästan alltid på din arbetsgivare att förse dig med dessa. Om något undantag skulle finnas kan du läsa om det i anställningsavtalet. Det är också arbetsgivaren som ansvarar för att rätt typ av arbetskläder används. Om du inte blir erbjuden kläder eller om skorna inte har stålhätta bör du meddelande din chef om att det måste erbjudas. Om du ändå inte får rätt utrustning kan du anmäla det till arbetsmiljöverket.